Rakas Poikani!

Ei mikään omaperäinen idea, mutta ajattelin kirjoittaa sinulle "sinne jonnekin", olipa se sitten vain omassa psyykessäni tai missä lie.

Kirjoitan tätä kuulokkeet korvillani. Musiikkisi soi lohtunani. Olen ollut tänään erityisen surullinen läheisen ystäväsi vuoksi. Silloinkin, kun oman surunsa ja ikävänsä kestää, toisen murheen katsominen on melkein ylivoimaista. Käsititkö sinä, rakas lapseni, kuinka paljon sinua rakastettiin - muutkin kuin minä? Ehkä käsitit mutta se ei vain riittänyt ylläpitämään elämänhaluasi ratkaisevalla hetkellä.

Ymmärrän sinua. Olit hengenheimolainen hyvässä ja pahassa. Omat masennuksen hetkeni ovat nekin olleet joskus niin syviä ja vaikeita, että tiedän miltä tuntuu silloin,kun mikään välittäminen ja rakkaus ei vain tunnu riittävän. Tai vaikka riittäsisikin, aina on hetkiä, jolloin kukaan ei ole lähellä sanomassa: jatka vaikka vain minun vuokseni. Mutta se on aivan yhtä itsekästä kuin sinun viimeinen tekosi. Kaikki me olemme itsekkäitä, kuten ottokummisi sanoi pian kuolemasi jälkeen. Kuka meistä on sanomaan, kenen itsekkyys on oikeutetumpaa kuin jonkun muun? Se itsekäs, joka vaatii toista elämän silloinkin, kun tämä voi liian huonosti kokeakseen elämän elämisen arvoiseksi, ei vain järjestä itsekyydellään järkytystä ympäristölleen - ehkä sellainen itsekkyys on siksi hyväksytympää? Jos "siellä jossain" on olemassa, toivon ja uskon, että sinulla on siellä hyvä olla. Mikään, joka on niin kaunista ja hyvää kuin sinä olit(inhimillisisine rajoitteinesi) ei voi kadota tai ansaita osakseen pahaa. Mihinkään sellaiseen en usko enkä juurikaan edes pohdi tätä asiaa. Se, joka antaa itsestään palasen taivasta muille, saa sitä taatusti itsekin. Usein ajattelenkin, että annoimme toisillemme taivaskokemuksia keskustelujemme ja hyväksyvän läsnäolon kautta.

Ehkä kirjoitan sinulle vielä, katsotaan. Ainoa kirje, jonka olen tainnut sinulta saada, oli jäähyväiskirjeesi. Sen kauniimmin ei läheisiään voi hyvästellä kuin sinä teit. Olen ikuisesti kiitollinen sinulle siitä - viimeisestä rakkaudenosoituksesta.

Nuku hyvin, Poikani!